Om Aruba

ONE HAPPY ISLAND


Det er blitt skrevet og sagt mye rart om Aruba i aviser og andre medier disse årene vi har kjent øya. Mye av dette har vært direkte uriktig. Aruba blir ofte referert til som en del av de Nederlandske Antiller. Dette var ikke sant for få år siden, og er ihvertfall ikke sant i dag, da de Nederlandske Antillene ble oppløst i oktober 2010 og ikke eksisterer lenger. Aruba ble selvstandig land under Kongeriket Nederlandene i 1986. I dag består Kongeriket Nederlandene av følgende: Nederland, Aruba, Curacao og Sint Martin.
I 2012 var Aftenposten på besøk på øya, og dette besøket resulterte i flere artikler som ikke bare var korrekte, med også gode. Her er link til en av dem:
Det eneste jeg ville gjort annerledes her, er at jeg ville gått til Natural Pool og ikke kjørt Jeep. Det er en mye mer fantastisk tur om du går. Men her har du ihvertfall valget. Det tar ca 30 minutter å gå fra det siste huset langs veien (krøtterstien) og over åsen ned til Natural Pool. Det er fabelaktig å bade der.
Det er endeløst hva du kan gjøre på Aruba. Send gjerne en epost til meg om du har konkrete ønsker eller spørsmål.
Vannet kan drikkes fra krana (det er regnet som et av klodens reneste drikkevann), du må bare ha det i kjøleskapet først, legene er til å stole på, tannlegene likeså, drosjene er billige, bussene er nesten gratis, restauranter og utesteder i alle prisklasser har dekket bordene og sola skinner.
For dere som sporer av og følger diverse linker slik at dere havner på pakketurforslagene til Aruba: det er ikke verdt det. Det er billigere, mer komforabelt og morsommere å leie et hus. Vårt, for eksempel.

HVORDAN REISE TIL ARUBA?

KLM flyr til Aruba via Amsterdam. Det samme gjør ArkeFly. Vi anbefaler KLM. Ja, ikke for at andre selskaper kke er gode nok, men det er KLM vi bruker og derfor har mest erfaring med. Book reisen først fra Amsterdam til Aruba, deretter finner du korresponderende fly (gjerne også det med KLM for å unngå problemer ved evt forsinkelser eller lignende) fra Norge til Amsterdam. Vips, så er du på vei! Du kan enten reise direkte fra Amsterdam til Aruba med Mc Donnell Douglas MD-11 eller via Curacao med Boeing 747-400. Du sparer en del penger ved å gjøre det på denne måten. Det koster ca 7000,- kr å reise med KLM fra Oslo til Aruba t/r hvis du gjør det som beskrevet. Følg med på KLMs kalender. Der vil du se gule datoer som er ekstra billige. Det er noe dyrere i skoleferiene.
Du kan også reise via New York. Da må du beregne overnatting på vei til Aruba, men dette slipper du på vei hjem igjen. Bla. a. United Airlines (tidligere Continental) flyr denne ruten.
Ellers er det bare å si om vårt lille paradis: ja; det er One Happy Island. Alt du trenger å tenke på er fargen på shortsen/bikinien.

BILDENE TIL HØYRE

er private bilder tatt rundt omkring på øya. Len deg tilbake og bli litt kjent med Aruba!